opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Sabor Županije Središnja u petak je većinom glasova potvrdio odluku županijske Vlade o kreditnom zaduženju za realiziranje dva kapitalna projekta na području županije. Podsjećamo, jedan od njih je izgradnja puta dugog 1,6 km od Resnika do Volujaka, a drugi sufinanciranje regionalnog vodovoda „Plava voda“.

Realizacijom spomenutog projekta poslovna zona na Resniku bit će „na korak“ od petlje u Lepenici i koridora Vc, što bez sumnje predstavlja ogroman plus za potencijalne investitore, a također i za sve one koji imaju poslovne objekte na Resniku i inače na kreševskom području. Dio sredstava za izgradnju puta u iznosu od 600.000 KM vraćat će županijska Direkcija za ceste, jer je put prekategorizacijom dobio status regionalnog, dok će se ostatak duga servisirati iz županijskog proračuna, iz sredstava namijenjenih Općini Kreševo.

Najveće zasluge za ovakav ishod pripadaju općinskom načelniku Radoju Vidoviću, koji je neumorno lobirao među zastupnicima i svima ostalim koji su mogli imati utjecaja na stav Vlade i Sabora, a isto je činila i predsjednica Županijskog odbora HDZ BiH, Lidija Bradara. Veliki doprinos dali su i županijski ministar zdravstva Nikola Grubešić te predsjedatelj Sabora, Josip Kvasina. Zanimljivo je da se jedina zastupnica iz Kreševa, Blaženka Lukić (Narodna stranka Radom za boljitak), koja je se inače svojom odlukom još 2011. godine zatražila profesionalizaciju saborskog statusa od kluba Bošnjaka, nije ni došla na sjednicu. Uz zastupnike HDZ-a BiH i SDA, za odluku je glasovalo i nekoliko neovisnih zastupnika, a protiv su bili zastupnici SDP-a i nekih manje zastupljenih bošnjačkih stranaka.


Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17