opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Jučer su otvoreni radovi na asfaltiranju novoe dionice regionalnog puta R443 Kreševo-Tarčin.

Nakon provođenja natječaja za najboljeg ponuđača, ispostavilo se da je najbolju ponudu za asfaltiranje nove dionice radova na putu Kreševo – Tarčin dalo poduzeće „TMB inženjering“ iz Breze. Naručitelji radova su Općina Kreševo i Direkcija za ceste Županije Središnja Bosna, a nadzor nad radovima obavljat će poduzeće „Tadić“ d.o.o. iz Žepča.

Na otvorenju radova nazočnim su se obratili direktor županijske Direkcije za ceste, Sulejman Bećirević, predstavnik izvođača radova, direktor Evelin Smailbegović, općinski načelnik Radoje Vidović te predsjedatelj Sabora Županije Središnja Bosna, Josip Kvasina.

Radovi se financiraju sredstvima dobivenim od GSM licenci, iz kojih je Vlada Federacije za ovu namjenu odobrila 400.000 KM. Za asfaltiranje je ostalo još 1600 metara puta, a u ovoj fazi bit će asfaltirano 1067 metara.  Put Visoko-Kiseljak-Kreševo-Tarčin nedavno je, na inicijativu načelnika Vidovića, proglašen proglašen magistralnim, što znači da će i ulaganja u put sa federalne razine biti veća.

„Put Kreševo-Tarčin koji nam skraćuje putovanje prema Hercegovini za više od 30 kilometara jedan je od najznačajnijih projekata putne infrastrukture koji se trenutačno realiziraju u Kreševu. Danas započeti radovi trebali bi biti završeni do zime, a  vjerujem da ćemo nakon nove godine uspjeti pronaći novac i za asfaltiranje preostalih 600 metara puta“, kazao je, uz ostalo, Radoje Vidović.

U izgradnju puta od Kreševa prema Tarčinu dosad je uloženo oko 4.000.000 KM. Uporedo sa ovim projektom, uskoro bi trebali započeti i radovi na izgradnju puta preko Resnika koji će poslovnu zonu povezati s koridorom Vc.


Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17