opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

„Stanić grupa“, vodeća kompanija u BiH u proizvodnji sokova, distribuciji pića, tehničke robe i duhanskih proizvoda, jučer je, svečanim polaganjem temeljnog kamena, i službeno označila početak radova na izgradnji nove tvornice u Kreševu.

Polaganjem temeljnog kamena označen je službeni početak izgradnje tvornice za proizvodnju sokova, što je sastavni dio akvizicije „Juicy“ sokova ukupne vrijednosti 45 milijuna eura.

Na svečanosti se okupio veliki broj zvanica iz političkog, gospodarskog, kulturnog i vjerskog života, među kojima i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, hrvatski veleposlanik u BiH Ivan del Vechio te predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, a nazočnima su se obratili Svjetlan Stanić, predsjednik Uprave „Stanić grupe“, Nina-Christina Stanić, članica Uprave, Radoje Vidović, načelnik Općine Kreševo i Lidija Bradara, predsjednica Županijskog odbora HDZ BiH Središnja Bosna.

Svjetlan Stanić je, uz ostalo, kazao kako je izrazito ponosan što i u vremenu gospodarske krize „Stanić grupa“ nastavlja sa snažnim razvojem. Izgradnjom tvornice u Kreševu bit će otvorena nova radna mjesta, a jedan od prioriteta bit će i maksimalno iskorištavanje domaćih resursa i kadrova, čime se doprinosi i jačanju domaće industrije i ukupnog gospodarstva BiH. Dodao je da „Stanić grupa“ ima veliko, dugogodišnje iskustvo zahvaljujući suradnji s vodećim svjetskim kompanijama u segmentima pića, duhana i tehničke robe, te su, zahvaljujući i tome, uvijek spremni za nove izazove.

„Stanić grupa“ od svog osnutka, 1993. godine, razvija poslovanje na tržištima u regiji te u ovom trenutku zapošljava više od 600 radnika.

Temeljni kamen položili su Kristian Stanić i Nina-Christina Stanić, a gradilište nove tvornice blagoslovio je nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17