opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Pedeset planinara članova PD „Vranica“ Fojnica i PD „Bitovnja“ Kreševo više su puta učestvovali u humanitarnim akcijama. Tako su i ovoga puta, drugog dana posljednjeg majskog vikenda u zajedničkoj akciji pod motom „Pomozimo ugroženim“ radili na čišćenju i sanaciji šteta nastalim nedavnim poplavama, a odredište im je bilo Olovo.

Pored rada na čišćenju, planinari Fojnice i Kreševa su u saradnji s Crvenim križom općine Fojnica prikupili i sa sobom dovezli i određenu količinu paketa hrane i higijenskih potrepština za poplavama ugrožene građane Olova.

Prijevoz autobusom im je obezbjedila Općina Fojnica. Pri polasku u Olovo, planinari ova dva društva su nam kazali da je ovo njihova prva akcija pomoći ugroženim građanima poplavljenih područja i da će ih imati još nekoliko.

Odziv je bio više nego dobar. Kazali su nam da su sretni što mogu pomoći ljudima u nevolji i da ih čini to sretnim što pored svog doprinosa u radu na sanaciji šteta donose i pakete pomoći koje su dovezli uz pomoć i saradnju s Crvenim križom općine Fojnica.

(„Dnevni avaz“)

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17