opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Dobar dio BiH je poplavljen, a Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog štaba civilne zaštite, donijela Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području Federacije BiH nastalog zbog kišnih padavina koje su prouzrokovale izlijevanje rijeka i bujičnih potoka iz korita i plavljenja velikog broja infrastrukturnih i stambenih objekata, kao i poljoprivrednog i drugog zemljišta.

Kad je u pitanju područje općine Kreševo, stanje je, prema riječima Davora Kožula, šefa Općinskog stožera Civilne zaštite, pod kontrolom i zasad nema naznaka da bi se moglo promijeniti. Kreševčica, a ni njene pritoke, u koritima su i nigdje nije zabilježeno izlijevanje koje bi ugrozilo naselja, objekte ili ljude.

Podsjećamo da je do 2011. godine područje Alagića i Tomića gotovo svake godine bilo pod vodom, a nakon što su lipnju te godine poduzeti zahvati na koritu Kreševčice, više nikad nije zabilježeno plavljenje.

Stožer je, prema Kožulovim riječima, u stalnoj pripravnosti i na terenu prati sva događanja i spreman je reagirati ukoliko ipak dođe do pogoršanja stanja.

Ovako je bilo početkom prosinca 2010. godine...

  

  

...a ovi zahvati su poduzeti u ljeto naredne godine:

  

  


Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17