opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U općinskoj vijećnici danas je potpisan sporazum između Regionalnog centra za zaštitu okoliša za centralnu i istočnu Europu - ured za BiH i Općine Kreševo o izradi i implementaciji Lokalnog ekološkog akcionog plana (LAEP).

U ime Centra ugovor je potpisala direktorica Lejla Šuman, a u ime Općine načelnik Radoje Vidović. Projekt omogućuje, kako smo nedavno pisali, okupljanje predstavnika različitih interesnih skupina koje usko surađuju i dogovaraju zajedničke prioritete i akcije koje je potrebno poduzeti u svrhu rješavanja okolišnih problema u njihovim zajednicama. Za općinu su osigurana nepovratna finansijska sredstva u iznosu od 7.000 KM za implementaciju odabranog projekta iz LEAP-a, pri čemu se Općina Kreševo obvezuju osigurati dodatna, vlastita sredstva za implementaciju projekta u iznosu ne manjem od iznosa potpore koju dobiva od Centra.

O detaljima projekta referirala je Andrea Bevanda-Hrvo, projekt-menadžer Centra, a sastanku su prisustvovali predstavnici gotovo svih nevladinih organizacija s područja općine koje se na bilo koji način bave ekologijom, kao i direktorica financija Centra, Enisa Pulić.

  

  

  


Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17