opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Na Trosci su danas službeno započeli radovi na asfaltiranju lokalnih puteva i rekonstrukciji jednog od dva mosta kojima je naselje povezano s prometnicom Kreševo-Kiseljak.

Prema riječima Zlatice Kuliš, pomoćnice načelnika za civilnu zaštitu, urbanizam, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina, na Trosci će biti realizirana dva projekta: u sklopu prvog bit će asfaltirani lokalni putevi u dužini od oko 900 metara, a u sklopu drugog bit će obavljena rekonstrukcija mosta kod zgrade Srednje škole, regulacija korita Kreševčice na okolnom prostoru te proširenje ceste, odnosno izgradnje kolovoza potrebnog za autobusno stajalište.

Radove će izvesti poduzeće "Miličević" d.o.o. Kreševo i "Ceste company" Kiseljak. Prvi projekt trebao bi biti dovršen u roku od 45 dana, a drugi u roku od 90 dana, odnosno krajem lipnja. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 250.000 KM, a financirat će ih Jedinica za implementaciju IFAD projekata, odnosno Fondacija za održivi razvoj (ODRAZ) sa oko 65 odsto, te Općina Kreševo sa oko 35 posto od ukupnog iznosa.

U ime Općinskog vijeća nazočnim se obratio dopredsjednik Nikica Tomić, koji je kazao kako je Vijeće infrastrukturne zahvate na Trosci i u prethodnom sazivu stavilo među prioritete, ali ih nije uspjelo realizirati, dok je u ime mještana Troske svima koji su na bilo koji način doprinijeli da sredstva budu osigurana i radovi počnu zahvalila Marica Barišić

Radove je otvorenim proglasio općinski načelnik Radoje Vidović, koji se mještanima Troske zahvalio na strpljenju. Vidović je kazao da  lokalni putevi u tom naselju spadaju među najlošije na području općine te kako su odavno neuvjetni za 21. stoljeće, pa je bilo nužno iznaći način i sredstva za promjenu takvog stanja, a izrazio je i optimizam glede rokova i kvalitete radova, naglasivši kako je važna i činjenica da će radove izvesti domaća poduzeća.

  

  

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17