opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U organizaciji Zavičajne udruge „Kreševski citrin“, Brdsko-bicikističkog kluba „Kreševo“ i Udruge sportskih ribolovaca općine Kreševo, u subotu je održana akcija uređenja korita rječice Dragušnice i okolnog prostora.

Na spomenutom području je prije desetak godina uređena šetnica, ali su zub vremena i nesavjesni građani učinili svoje pa od urađenog nije ostalo mnogo. Sa ceste koja vodi ka restoranu „Ribnjak“ i Tarčinu bacano je smeće, drveni objekti u sklopu šetnice dotrajali su, a dobar dio šetnice zarastao je u šipražje.

U subotnjoj akciji, u kojoj je sudjelovalo tridesetak građana, uglavnom članova spomenutih udruga, šipražje je srezano, a okolni prostor i rječica, od posljednjih kuća do Anunove stupe, očišćeni su od krupnog otpada. U narednom razdoblju akcija će biti nastavljena saniranjem mostića i rukohvata te svim ostalim zahvatima koji mogu doprinijeti da taj dio naše općine ponovno postane privlačan za šetnju i uživanje u ljepoti prirode. Potporu akciji dala je i Općina Kreševo, a sudionicima se priključio i općinski načelnik Radoje Vidović.

Ovako je izgledalo nekad...

  

 

...a ovako je bilo u subotu...

 

 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17