opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

zaposljavanje forum

Predstavnici Centra za razvoj općine Kreševo sudjelovali su na 3. Forumu o zapošljavanju mladih koji je održan 12.VI.2013. g. u Banja Luci. Forum je realiziran  u okviru Projekta zapošljavanja mladih koji financira Švicarska agencija za razvoj i suradnju.  Među stotinjak sudionika foruma, bili su prisutni predstavnici Zavoda za zapošljavanje, visoki dužnosnici oba BH entiteta, poslodavci, nevladin sektor i mladi.
Cilj foruma bio je poticanje suradnje između poslodavaca, Zavoda za zapošljavanje i predstavnika mladih kako bi se smanjila njihova nezaposlenost, koja u BiH iznosi oko 60%, te poboljšao položaj mladih u društvu i razvile one politike koje će voditi ka njihovom zapošljavanju.


Kao jedan od ključnih problema naveden je manjak radnih mjesta. Naglašeno je da je potrebno raditi zajedno s mladim ljudima na njihovim očekivanjima i spremnosti da prihvate različita radna mjesta.


Forum je rezultirao setom preporuka i zaključaka, o čemu će biti izdan i bilten.  Prisutni su se obvezali da će raditi na provedbi preporuka i zaključaka, a pregled učinjenog biti će ramotren krajem godine kada se planira organizacija 4. Foruma o zapošljavanju mladih. 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17