opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

logopedska_oprema2.jpg

 

Općina Kreševo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja, mladih, kulture i sporta ŽSB su nabavili logopedsku opremu koju će koristiti sadašnji i budući naraštaji djece. 

Nabavljena su dva kompleta logopedskih uređaja i pomagala i bit će raspoređeni u Osnovnu školu ''Dr. Boris Ćorić'' i u Dječji vrtić ''Radost''.

Logopedi koji će raditi u ovim ustanovama će proći posebnu obuku korištenja nove opreme.

Ravnatelji Osnovne škole i Dječjeg vrtića, Dragan Lalić i Dajana Pecirep, se u ime djece, roditelja i osoblja zahvaljuju na svesrdnoj podršci resornom Ministarstvu i Općini Kreševo koja nastavlja ulagati u kvalitetno obrazovanje, a ravnateljica Pecirep naglašava kako je naš vrtić prvi javni vrtić u županiji koji ima logopeda i logopedsku opremu.

''Nastavljamo razvijati naše obrazovanje te ulagati u modernije i kvalitetnije oblike nastave. Logopedska oprema će zasigurno biti od velike pomoći djeci i roditeljima kojima smo učinili dostupnim mogućnost logopedskih usluga. Tako u Vrtiću i Osnovnoj školi imamo stručne logopede koji će, uz pomoć nove opreme, svakodnevno odgovarati na izazove s kojima se susreću.'' - rekao je načelnik Renato Pejak.

 

U komplete logopedske opreme koji će se koristiti spadaju:

Logopedske sonde koje djeluju na govorne organe mehanički i čijom se aplikacijom na određeno mjesto govornog organa ostvaruje potreban položaj ili pokret koji osoba ili dijete nije u stanju samostalno napraviti. Aplikacijom sonde se bezbolno, jednostavno i za kratko vrijeme formiramo pravilna poziciju glasa.

Digitalni logopedski set Behringer koji se koristi u suvremenoj logopedskoj rehabilitaciji govora i slušanja. Uređaj se sastoji od tri zasebna aparata koji su na odgovarajući način povezani u jedan jedinstveni sklop, a terapija se zasniva na najnovijim znanstvenim i stručnim načelima: 1. diskontinuiranim perceptivnim optimalama, 2. akustičkoj obradi govornog signala  3. Polisenzoričkoj stimulaciji (auditivnoj, vizualnoj i vibrotaktilnoj te služi za korektivno rehabilitativni tretman mucanja i dizartrija, tretman afazije i disfazije, pomaže kod oštećenja sluha...)

Vibrofon je logopedski aparat za artikulacijske poremećaje, koji ubrzava terapiju i postiže izvanredne rezultate za kratko vrijeme, nezamjenjivo pomagalo svakog logopeda.
Praksa je pokazala da se najveći uspjeh postiže kod korekcije rotacizma (glasa R), korekcije sigmatizma (glasova C, Z, S, Š, Ž, Č, Ć, Đ i DŽ ), te masaže mekog nepca, logomotorike i izazivanja vanjskih vibracija na larings.

 

logopedska_oprema1.jpg

 

logopedska_oprema3.jpg

 

logopedska_oprema4.jpg

 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17