opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

nacelnici-ksb-busovaca.jpg

 

Načelnici svih 12 općina Kantona Središnja Bosna okupili su se danas u Busovači na prvom službenom, zajedničkom sastanku. Domaćin istog bio je Asim Mekić načelnik općine Busovača i predsjednik Kantonalnog odbora SDA  a sastankom su pak presjedali načelnik Travnika Kenan Dautović i Mladen Mišurić-Ramljak načelnik Kiseljaka kao predstavnici ovog Kantona u Savezu općina i gradova FBIH.

Riječ je o prvoj službenoj koordinaciji načelnika Središnje Bosne te će ovaj vid sastanaka ubuduće biti održavan redovito. Već je zakazan i naredni susret koji bi u siječnju trebao biti u Novom Travniku.

Sa sastanka je poručeno kako su načelnici i gradonačelnici važne karike političkog sustava Bosne i Hercegovine pogotovo kada se uzme u obzir da se sav realan život odvija na lokalnim zajednicama te da su oni obično prva instanca građana za sve vrste problema.

Tema ovoga ali i narednih sastanaka bit će i brojna zakonska rjesenja prije svega Kantona Središnja Bosna ali i detektiranje važnih tema za sjednice Saveza općina i gradova. "Cilj je da razgovaramo o svim onim temama a pogotovo zakonima i propisima koji se odnose na sve nas odnosno naše lokalne zajednice. Do zajedničkog stava zasigurno nećemo uvijek doći, ali važno je da raspravljamo, razgovaramo i dogovaramo se", poruka je sa sastanka.

 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17