opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Logo_web2.jpg

 

Projekt ''Ulaganje u partnerska područja Požega - Kreševo'' je prepoznat u okviru Programa poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice, pa su tako gradovi prijatelji Općina Kreševo i Grad Požega dobili sredstva u iznosu od 130 000 kuna.

Javni poziv je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Program pridonosi potpori Hrvatima u Bosni i Hercegovini i osnaživanju pograničnog područja Republike Hrvatske, njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju, osigurava pretpostavke za jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te potiče aktivaciju svih dionika na zajedničkom radu za dobrobit hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i njihov gospodarski oporavak. Doprinosi stvaranju preduvjeta za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenju negativnog demografskog trenda i održivog razvoja u pograničnom području te podiže kvalitetu života i integraciju cjelokupnog stanovništva koje živi na tom prostoru.  

Sredstva će biti usmjerena na podizanje kvalitete nastave u školama na području općine. 

Općina Kreševo će se i dalje povezivati sa lokalnim zajednicama Republike Hrvatske, te zajedno s njima aplicirati prema fondovima Europske unije.

 

Odluka o odabiru projekata za financiranje u okviru Programa poticanja prekogranicne suradnje izmedu Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice

 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17