opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Hrvoje Tvrtković stupio je na dužnost glavnog revizora Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, objavljeno je u Službenom listu.
HTVrtkovic
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na sjednici održanoj 14. listopada imenovao Hrvoja Tvrtkovića za glavnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH, čime je procedura imenovanja okončana u skladu s rezultatima javnog natječaja koji je provelo Privremeno zajedničko povjerenstvo oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Ranije je Tvrtkovićevo imenovanje potvrdio i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Hrvoje Tvrtković radi kao revizor u Uredu za reviziju institucija BiH još od 2006. godine. U Uredu je obavljao različite dužnosti u financijskoj i reviziji učinka, a od 2016. godine obnaša dužnost voditelja Odjela revizije učinka.
Na natječaj je inače stiglo osam prijava, od čega je uvjete ispunjavalo petero prijavljenih. Tvrtković je na testiranju osvojio 50 bodova, druga je bila Ljerka Marić, bivša voditeljica Direkcije za ekonomsko planiranje, s 41,60, a treći bivši direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić s 25,83 boda.
Portal Srpskainfo navodi da je najzanimljivija stvar vezana za izbor glavnog revizora to su članovi Privremenog parlamentarnog povjerenstva, koje je provelo natječajnu proceduru, ostali iznenađeni činjenicom da nije bilo nikakvog lobiranja, spletkarenja i političkih pritisaka kakvi inače prate svako imenovanje. Član Povjerenstva Saša Magazinović (SDP BiH) kazao je, uz ostalo, da se u ovom slučaju, za domaće prilike, desilo pravo čudo. On je izjavio da je „povjerenstvo odluku donijelo jednoglasno i da niko nikom nije sugerirao ko bi trebalo da bude najbolje rangiran.
- Na tim natječajima se obično desi da imamo pet puta boljeg kandidata, ali da izaberu nekog drugog. Ovo je stvarno bio najbolji kandidat, mlad čovjek iz institucije, vidi se da vlada materijom, da zna. Sva moja preduvjerenja o tome na što će sve to sličiti bila su, nasreću, pogrešna. Da se ovako biraju ljudi, mislim da bi stanje u institucijama bilo puno bolje – kazao je Magazinović, te dodao:
- Znajući dosadašnja iskustva, vjerovao sam da ćemo imati potrebu da objašnjavamo je li postojao bolji kandidat. Međutim, baš sam se prijatno iznenadio radom povjerenstva i samim izborom. Čovjeka sam prvi put vidio i baš je ostavio dojam. Svi u Povjerenstvu su mu dali maksimalan broj bodova.
(klix.ba, srpskainfo.com)

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17