opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Atletski klub „Sarajevo“ kroz svoje aktivnosti permanentno radi na unapređenju i omasovljenju atletskog sporta. Jedan od vidova unapređenja je i osnivanje sekcija na lokacijama bez atletske infrakstrukture a koje posjeduju ljudske resurse i potencijal za razvoj mladih sportaša. Jedna od takvih lokacija je i općina Kreševo, gdje već nekoliko godina djeluje Udruga mladih sportaša ''Kreševo'' – Univerzalna škola sporta „Sparta“.
Ssp 3
Suradnja AK „Sarajevo“ sa „Spartom“ započela je prije dvije godine, kada su se mladi treneri Ivica Oroz i Vedran Drmać sa svojim sportašima uključili u projekt Atletske višeboj lige. Kroz ligu su sportaši imali priliku natjecati se u atletskim disciplinama i iskazati vlastiti potencijal. Rezultat dosadašnjeg uzajamnog rada je detekcija, razvoj i uključenje u klub dvije mlade sportašice, Une Ban i Dore Marić. Rezultati ove dvije mlade sportašice pokazali su da je Kreševo sredina s mnoštvom mladih sportaša te je buduća suradnja dva sportska kolektiva na polju razvoja mladih sportaša – atletičara definirana kroz Ugovor o suradnji.
Suradnja „Sparte“ i AK „Sarajevo“ unapređivat će se tako što će AK „Sarajevo“ u svoje programe rada uključiti Univerzalnu školu sporta „Sparta“ kao svoju izdvojenu sekciju u Kreševu, prateći i pomažući njen rad, a odluke o perpektivnim sportašima s kreševskog područja, koje će AK „Sarajevo“ preuzeti na dalji rad kroz specijalističku i fazu vrhunskog sporta, bit će zajednički donošene.
Daljnja suradnja unapređivat će se i organiziranjem atletskih kampova u Kreševu te zajedničkim promoviranjem aktivnosti, rada i rezultata „Sparte“ i AK „Sarajevo“.
Ssp 2Ssp 4Ssp 1

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17