opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH te predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas općinu Kreševo, održavši sastanak s članovima Općinskog odbora Stranke.
IMG 7047 Kopiraj
Dočekali su ga predsjednik Općinskog odbora i Županijskog odbora HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović, općinski načelnik Renato Pejak, županijski ministar MUP-a Feliks Vidović i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg-Bosne Nikica Tomić.
„Drago mi je što smo mogli predložiti da Radoje Vidović bude treći na listi HDZ-a 11. izborne jedinice za Sabor RH, odnosno da imamo predstavnika iz Središnje Bosne, iz vašeg Kreševa, i bilo bi naivno propustiti ovu priliku. To je čast i privilegija koju ste vi i zaslužili“, kazao je predsjednik Dragan Čović. On je inače u dvodnevnom posjetu Središnjoj Bosni, a glavna tema su upravo izbori za Sabor Republike Hrvatske.  
Radoje Vidović  je predstavio stanje u Općinskom odboru koji, prema njegovim riječima, dobro  funkcionira, sjednice se redovito održavaju, a suradnja sa izvršnom vlašću, Općinskim vijećem i načelnikom, odlična je.  Osvrnuo se na gospodarsko stanje i probleme uzrokovane pandemijom, kazavši kako je određeni broj ljudi ostao bez posla, ali da se stanje popravlja te zahvalio gospodarstvenicima koji, unatoč padu prihoda, nisu otpuštali radnike.
Iznimno dobrom je ocijenio i suradnju s višim razinama vlasti, a posebno je, u svoje te u ime Općinskog odbora, zahvalio na časti da bude na listi za Sabor, i to na iznimno dobroj poziciji, na trećem mjestu.
U kontekstu predizborne kampanje spomenuo je održavanje kontakta s ljudima u dijaspori, kazavši kako su reakcije prilikom svakog posjeta ili zajedničke aktivnosti pozitivne te da će suradnja biti nastavljena na obostranu korist.
„Pandemija je usporila, ali nije zaustavila projekte“, kazao je načelnik Pejak, izdvojivši radove na  regionalnoj cesti Kreševo - Kiseljak.  Cesta je rekonstruirana i sada, ponajprije zahvaljujući ulaganjima Vlade ŽSB većim od 4 milijuna maraka, predstavlja modernu prometnicu. „Infrastrukturni radovi se nastavljaju, ima ih, naravno, još, od proširenja prometnice i izgradnje nogostupa do radova na cesti prema Lepenici. Aneks sportske dvorane je završen, put prema Tarčinu spojen, a muzej Franjevačkog samostana će uskoro biti  otvoren za javnost. Vršeni su radovi na rekonstrukciji korita rijeke, uređenju šetnica i još mnogo toga“, kazao je Pejak, spomenuvši i investicije na utopljavanju zgrada institucija, od kojih je naredna zgrada Doma zdravlja. „Sve ovo ne bismo mogli vlastitim sredstvima nego pratimo sve natječaje s viših razina zahvaljujući našim dužnosnicima, kao i stranim veleposlanstvima  poput Republike Češke, Bugarske ali i, prije svih, Vlade Republike Hrvatske, preko Državnog ureda za Hrvate izvan RH, pa i u manjem iznosu, a pokušavamo nešto i preko projekata EU“, dodao, spomenuvši i neke konkretne gospodarske investicije poput one tvrtke „Sarajevski kiseljak“, koja je otvorila punionicu vode u Kreševu. Najavio je da će uskoro privatnom investicijom u jednoj mjeri biti riješen i nedostatak smještajnih kapaciteta. „Ohrabrujući su podaci oko zapošljavanja nakon određenih negativnih trendova uzrokovanih pandemijom, a prometna otvorenost ipak daje nadu da će investicija biti još više“, zaključio je Pejak. (artinfo.ba)
IMG 7040 KopirajIMG 7045 KopirajIMG 7052 KopirajIMG 7054 KopirajIMG 7056 Kopiraj
IMG 7058 Kopiraj

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17