opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Obavještavamo sve pravne i fizičke osobe s pravnim subjektivitetom koje se prijavljuju na Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava, objavljen 29.V. ove godine od Ministarstva gospodarstva KSB, da Zahtjev s potrebnom dokumentacijom podnose na online obrascu koji se može preuzeti OVDJE.
Za pristup online obrascu potrebna je prijava s gmail računom. Ukoliko imate poteškoća s pristupom online obrascu ili nemate otvoren gmail račun, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Gospodarski subjekti koji imaju problem s izborom šifre djelatnosti, ukoliko nisu izvršili usklađivanje šifre djelatnosti prema KD BIH 2010, mogu se obratiti općinskim poreznim ispostavama kako bi dobili podatak o šifri djelatnosti prema KD BiH 2010.
Za sva dodatna pitanja i poteškoće koje se jave prilikom popunjavanja online obrasca možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Na osnovi Odluke Vlade Kantona Središnja Bosna o usvajanju Programa korištenja sredstava, s kriterijima za ostvarivanje prava za dodjelu financijskih sredstava broj: 01-11.7-360/2020 od 4. V. ove godine, Ministarstvo gospodarstva Kantona Središnja Bosna raspisuje

JAVNI POZIV ZA DODJELU FINANCIJSKIH SREDSTAVA PRAVNIM I FIZIČKIM OSOBAMA S PRAVNIM SUBJEKTIVITETOM KOJIMA JE NAREDBAMA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE ZABRANJENO OBAVLJANJE DJELATNOSTI

I PREDMET

Pozivaju se pravne i fizičke osobe s pravnim subjektivitetom registrirane na području kantona Središnja Bosna, a kojim je naredbama donesenim od strane Federalnog stožer Civilne zaštite zabranjeno obavljanje djelatnosti da se prijave na ovaj javni poziv kako bi im bila osigurana sredstva za subvencioniranje dijela plaće za mjesec svibanj ove godine, u visini 50% (203 KM) minimalne neto plaće po svakom zaposlenom radniku, uključujući i vlasnika u obrtničkim djelatnostima.

Napomena: Gospodarskim subjektima koji nisu ostvarili pravo na subvenciju 50% minimalne neto plaće za mjesec travanj, a mogu dokazati da su ispunjavali uvjete za subvencioniranje, daje se mogućnost da u Zahtjevu za dodjelu sredstava za mjesec svibanj, u dijelu pod nazivom „mjesec za koji aplicirate“, označe i polje travanj i apliciraju za isti mjesec. Ukoliko gospodarski subjekti označe polje za mjesec travanj, dužni su priložiti dokaz o ispunjavanju uvjeta  u dijelu Zahtjeva koji to predviđa, kako bi  njihova prijava za mjesec travanj bila razmatrana.

II PRAVO NA PODNOŠENJE PRIJAVE (ZAHTJEVA) I KRITERIJI ZA OSTVARIVANJE PRAVA

Prijavu (Zahtjev) na ovaj javni poziv mogu podnijeti samo one pravne i fizičke osobe s pravnim subjektivitetom koje imaju sjedište na području kantona Središnja Bosna, ako ispunjavaju sljedeće uvjete:

1) da im je naredbama stožera Civilne zaštite bio zabranjen rad;
2) da su ispunili obveze po osnovi javnih prihoda zaključno sa 29. II. ove godine;
3) da nisu raskinuli ugovor o radu zaposlenim u razdoblju od proglašenja prirodne nesreće (18. III. ove godine) do 5. V. ove godine, osim onim zaposlenim kojima je istekao ugovor o radu ili su sporazumno prekinuli radni odnos;
4) da imaju kod Porezne uprave Federacije BiH prijavljene zaposlene za mjesec za koji traže sufinanciranje minimalne neto plaće za zaposlene. 

Napomena: Pravo na subvenciju iznosa od 203 KM u obrtničkim djelatnostima imaju i vlasnici obrta..

Na ovaj javni poziv nemaju pravo podnošenja prijave (zahtjeva):

1) javna preduzeća, banke i druge financijske organizacije, osiguravajuća društva, javne institucije, organi uprave, organi i jedinice lokalne samouprave;
2) gospodarska društva čiji su žiro-računi blokirani prije proglašenja stanja nesreće;
3) gospodarska društva koja su pod stečajom i likvidacijom.

Opširnije informacije možete naći na linku Vlade Kantona Središnja Bosna https://sbk-ksb.gov.ba/hr/novosti/obavijest-za-javni-poziv-za-dodjelu-finansijskih-sredstava-2.html

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17