opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Kreševski župnik i gvardijan fra Josip Tomas je, u suradnji s predsjednicom  kreševske podružnice HKD „Napredak“ Ružicom Franjčević, organizirao posjet kapucinskom samostanu i crkvi sv. Jakova u Osijeku. Posjet je inicirao gvardijan spomenutog samostana fra Anto Pervan.
Os2
U Slavoniji su najprije posjetili Vukovar i Ovčaru, kako bi odali počast žrtvama Domovinskog rata i pomolili se na Memorijalnom groblju. Nakon Vukovara, posjetili su Ilok, najistočniji grad u Republici Hrvatskoj, gdje su imali prilike upoznati se s bogatom poviješću grada i razgledati poznate iločke podrume. Također su posjetili i obiteljsku vinariju „Papak“, čiji su ljubazni vlasnici svojom susretljivošću i gostoprimstvom putovanje učinili nezaboravnim.
Svetu misu  u  crkvi sv. Jakova u Osijeku predvodio je fra Josip Tomas, a misno slavlje su uveličali članovi mješovitog pjevačkog zbora kreševskog „Napretka“ i članovi župnog zbora Uznesenja BDM pod ravnanjem Marije Pervan. Nakon mise je druženje sa župljanima nastavljeno u samostanskim prostorijama uz slavonski čobanac.
Fra Josip se zavalio fra Anti na pozivu i gostoprimstvu, te pozvao župljane da sa svojim gvardijanom prvom prilikom dođu posjetiti  Kreševo.
Os1Os4Os3

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17