opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Nedavno su se općinski načelnik Renato Pejak i njegov prethodnik Radoje Vidović oprostili od donedavnog kreševskog gvardijana fra Darka Drlje, a danas su, zajedno sa Zdravkom Miličevićem, koji je također obavljao načelničku dužnost, upriličili i oproštaj s deževičkim župnikom don Marinom Marićem.
Niram 1Susret načelnika s don Marinom nije bio samo oproštajni, već je značio i službeni obilazak radova na Vrelu svetog Jakova Markijskog te drugih projekata u Deževicama. Uz Vrelo, Pejak, Vidović i Miličević obišli su i srednjovjekovni lokalitet Kraljevo gumno, nekoliko stotina metara udaljen od zadnjih kuća i od svetišta svetog Jakova, gdje je nedavno postavljen zavjetni križ, a slijedi i detaljno osmišljeno uređenje. Kraljevo gumno i Vrelo spojeni su pješačkom stazom, a svetište svetog Jakova je, zbog sve većeg broja vjernika koji ga posjećuju mladim nedjeljama, dodatno  prošireno.

Na kraju se načelnik Pejak zahvalio don Marinu na svemu što je činio u župi, kako na duhovnom, tako i na građevinskom, te na planu pozicioniranja Deževica i Vrela kao hodočasničkog središta, dok je don Marin zahvalio Pejaku, Vidoviću i Miličeviću na potpori u realizaciji projekata.
Niram 2

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17