opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Na svetkovinu Navještenja Gospodinova - Blagovijest, župu Gospe Snježne i Svetište sv. Jakova Markijskog u Deževicama posjetio je mons. Ivan Milovan, porečko-pulski biskup u miru.
zmil 03

Biskup Milovan se, zajedno s katedralnim župnikom vlč. Markom Majstorovićem, najprije susreo sa deževičkim župnikom vlč. Marinom Marićem, koji mu je predstavio župnu zajednicu te u kratkim crtama prikazao povijest župe. Biskupa je oduševio „ranjeni križ“, koji se nalazi u župnoj crkvi, zbog čega je izrazio divljenje narodu i jakoj vjeri na ovim prostorima. Nakon obilaska crkve i hodočasničkog doma sv. Jakova Markijskog, biskup je posjetio i Vrelo sv. Jakova Markijskog, gdje ga je vlč. Marin Marić upoznao s razvoja svetišta, naglasivši ulogu bivših deževičkih župnika vlč. Danijela Jakovljevića, vlč. Pave Kopića i vlč. Slaviše Stavnjaka, koji su veći dio svog pastoralnog djelovanja posvetili razvijanju pobožnosti o sv. Jakovu.

Nakon povratka iz svetišta, biskup Milovan se sa župnikom i pratnjom uputio na objed u restoran „Lúka“, gdje im se pridružio i načelnik Općine Kreševo Radoje Vidović. On je biskupu zahvalio na dolasku u župu Deževice te mu uručio prigodne darove.
zmil 01
zmil 02
zmil 04
zmil 05

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17