opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U „Napretkovom“ domu održana je kazališna predstava pod naslovom Umijeće suživota.
zFranj

Radi se o predstavi Centra za kulturu Lukavac i Gradskog pozorišta Živinice, koja je premijerno izvedena krajem prošle godine.

U komediji Umijeće suživota dva bračna para, inače tolerantni i civilizirani Europljani, pokušavaju riješiti konflikt do kojeg je došlo uslijed fizičkog obračuna njihovih maloljetnih sinova, od kojih je jedan drugome izbio zube tijekom tuče u parku. Nakon popodneva, provedenog u razotkrivanju obiteljskih tajni, najvažnije otkriće bit će da iver ne pada daleko od klade, jer i roditelji, kada sve drugo propadne, imaju tendenciju rješavati probleme šakama, pa tako situacija skreće u potpuno neočekivanom i ekstremno neprijatnom smjeru.

Predstava pokazuje da se u osnovi lijepo sređenih društava krije agresivnost, dvoličnost i totalno odsustvo ljudskosti. Red, zakoni, ljudska prava, pacifizam i druge vrijednosti za koje se likovi nominalno zalažu, samo su etikete, prazne forme, ljušture ispumpanog značenja.

Predstava je profesionalni pozorišni projekt grupe diplomiranih glumaca i producenata, a govori o građanskoj drami, koja kroz niz komičnih situacija dočarava današnji život.

Glumačku ekipu sačinjavaju Damir Mahmutović, Ana Franjčević, Irfan Kasumović i Alisa Brkić.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17