opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Skupina od 35 turističkih vodiča iz Hercegovine, uz pratnju međugorskog župnika fra Marinka Šakote, posjetila je župu Gospe Snježne i Vrelo sv. Jakova u Deževicama.
Avod 11

Početak studijsko-duhovnog putovanja započeo je dolaskom u Kreševo, gdje su obišli nekoliko zanimljivih odredišta, među kojima i muzej Franjevačkog samostana, a posjet Kreševu završili su sudjelovanjem u svetoj misi koju je služio fra Marinko Šakota.

U Deževicama ih je dočekao župnik vlč. Marin Marić. On im je u novoizgrađenom hodočasničkom domu “Sv. Jakov Markijski” predstavio župu, njenu povijest i sadašnjost. U župnoj crkvi župnik je posjetiteljima, uz ostalo, predstavio i kip sv. Jakova Markijskog te svečeve moći, dar franjevaca iz Monteprandonea (Italija), rodnog mjesta sv. Jakova, kao i križ izranjavan u Domovinskom ratu koji se nalazio na stadionu “Koševo” tijekom svete mise pape Franje, 6. lipnja ove godine.

Na zavjetnom Vrelu sv. Jakova župnik je hodočasnike upoznao sa životom i djelom sveca te s njegovim vezama sa Deževicama i štovanjem koje traje već duže od petsto godina. Nakon povratka s Vrela, posjetitelje je u restoranu „Luka“ pozdravio i zaželio im dobrodošlicu načelnik Općine Kreševo, Radoje Vidović.
Avod 12
Avod 13
Avod 14
Avod 15

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17