opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ) Sveučilišta u Mostaru ove je godine kulturno-znanstveni događaj "Jesen na FPMOZ", inače drugi po redu, započeo u Kreševu.
GS 25

Studenti dislociranog studija glazbene umjetnosti su u Kreševu, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, održali završni koncert te tako svojim profesorima, roditeljima i brojnim zainteresiranim gostima pokazali što su naučili tijekom prethodne godine.
Događaj je prigodnim govorom otvorio dekan FPMOZ-a, prof. dr. sc. Mario Vasilj, koji je ovom prilikom uručio i zahvalnice za doprinos u razvoju dislociranog studija u Kreševu rektorici prof. dr. sc. Ljerki Ostojić, načelniku Općine Kreševo Radoju Vidoviću, te gvardijanu i župniku fra Miji Rajiču. Svi su oni u svojim govorima istaknuli odličnu organizaciju studija te velike rezultate studenata s obzirom da je otvoren prije samo godinu dana.
"Naš san se i ovim studijem polako ostvaruje. San da mladi iz Kreševa neće odlaziti nego da će ovo biti mjesto u koje će dolaziti, stjecati svoje znanje, zvanje i ovdje ostajati živjeti", kazao je sinoć Radoje Vidović,  načelnik Općine Kreševo, na početku svečanog, završnog koncerta studenata glazbene umjetnosti.
"Studirati glazbu, otkriće je veće od sve mudrosti i filozofije", kazala je rektorica Ostojić, dok se gvardijan Rajič podsjetio citata koji kaže kako "glazba ima moć oblikovati karakter". "Most između Kreševa i Mostara treba još više podržavati i još više izgrađivati jer je on istinski primjer kako dislocirani studij treba funkcionirati", dodala je rektorica Ostojić.
U glazbenom dijelu programa klasična djela poznatih skladatelja izveli su studenti Ivan Buljan (orgulje), Ibrahim Radović (harmonika), Jelena Matić (klavir), Emir Šehić, Vedad Zulić, Nermin Rizbić te Amar Ramić (harmonika).
GS 01
GS 04
GS 05
GS 06
GS 07
GS 08
GS 11
GS 14
GS 15
GS 17
GS 18
GS 19
GS 20
GS 23
GS 27
GS 29




























Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17