• PODSTRANICE

Ekskurzija maturanata Srednje škole "Kreševo"

Od 14. do 17.9.2015. godine maturanti naše škole bili su, zajedno s profesoricama Sanjom Drljo i Marijom Vidović, na učeničkoj ekskurziji. Možemo reći da je ovo putovanje bilo sve što jedno putovanje treba biti: druženje, zabava, upoznavanje novih krajeva, kulturno-povijesnih i prirodnih znamenitosti...
Eksk 1
Nakon polaska ispred škole u ranim jutarnjim satima, uputili smo se prema jugu. Prva stanica bio je Neum, a potom Dubrovnik, gdje smo posjetili staru gradsku jezgru. Nakon prelaska granice, zadržali smo se u Herceg Novom i stigli točno na večeru na novo odredište, u hotel „Mimoza“ u Tivtu.
Drugi dan putovanja bio je rezerviran za posjet Kotoru, svega 15-ak minuta vožnje od Tivta. Tamo smo obišli srednjovjekovne gradske zidine iz 9. stoljeća, crkvu sv. Marije (bl. Ozane Kotorske) i katedralu sv. Tripuna. Imali smo vremena i za šetnju starim gradom. Nakon povratka u hotel  i  ručka, cijelo popodne smo proveli na plaži.
Eksk 2
Treći dan smo se, nakon doručka, uputili prema Cetinju. Učenici su upoznati sa najznačajnijim detaljima iz crnogorske povijesti kroz posjet dvoru kralja Nikole Petrovića i Biljardi, dvoru Petra Petrovića Njegoša, gdje su imali priliku vidjeti i izložbu pod nazivom „Europska moda na crnogorskom dvoru“, koja je ,naravno, posebno oduševila djevojke. Nakon ručka u  Cetinju, ponovno smo se spustili do mora, točnije Budve, gdje smo proveli popodne u šetnji i kupanju.
Eksk 3
Četvrti dan smo spakirali torbe, doručkovali  i krenuli kući. Vožnju Bokokotorskim zaljevom prekinuli smo u Perastu, gdje smo, nakon vožnje brodicom, posjetili crkvu Gospe od Škrpjela. Posljednja stanica bila je pećina Vjetrenica, u kojoj smo, pored ostalog, vidjeli i čovječju ribicu.
Eksk 4
U večernjim satima smo se, umorni, ali i zadovoljni, vratili kućama.
Ekskurziju je organizirala Turistička agencija „Stožer tours“ iz Kupresa. Zahvaljujemo se gospodinu Ivanu Lozančiću na dobroj organizaciji puta. Također se želimo zahvaliti Općini Kreševo i načelniku Radoju Vidoviću koji su pokrili troškove ekskurzije za jednu našu učenicu.
Srednja škola „Kreševo“

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Kolovoz 2020
N P U S Č P S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png