opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U Domu zdravlja Kreševo ovih dana traju radovi na sanaciji vodovodne i kanalizacijske mreže, obavljeno je opremanje stomatološke ambulante, uskoro započinju zahvati na uređenju lijevog krila zgrade, a bit će nabavljeno i novo sanitetsko vozilo.
U stomatološkoj ambulanti Doma zdravlja Kreševo postavljena je nova stomatološka stolica, a radi se o donaciji Vlade Republike Kine, u sklopu koje je 40 domova zdravlja i srodnih ustanova, uz stolicu, dobilo i sterilizator, kompresor i ostalu popratnu opremu. Donacija Domu zdravlja Kreševo vrijedna je 17.896,73 američka dolara, realizirana je posredstvom Ministarstva civilnih poslova BiH, a ugovorom o donaciji obuhvaćeno je još 36 zdravstvenih ustanova u BiH. 

Već duže vrijeme traju i radovi na sanaciji vodovodne i kanalizacijske mreže, a izvodi ih poduzeće "NAIIV" d.o.o. iz Kiseljaka. Radovi su vrijedni oko 12.000 KM, a sredstva su osigurali Općina Kreševo (5.000 KM) te Ministarstvo zdravstva i socijalne politike Županije Središnja Bosna (7.000 KM). 


Vodovodna i kanalizacijska mreža bila je posve dotrajala, a zahvatima se prišlo zbog planiranog preuređenja čitavog lijevog krila zgrade Doma zdravlja. Zahvati su predstavljali preduvjet za realizaciju drugog, mnogo većeg i zahtjevnijeg projekta. Radi se, naime, o uređenju ambulante obiteljske medicine koje će biti realizirano u sklopu pete faze projekta HSEP - jačanje zdravstvenog sektora. Projekt provodi federalno Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi. Sadašnje stanje prostorija u kojima se obavljaju intervencije nije na odgovarajućoj kvalitativnoj razini, posebno u segmentu prihvata unesrećenih i bolesnika, pa je nužno pristupiti zahvatima većeg obima. Tako će lijeva strana zgrade u potpunosti biti prilagođena i opremljena za kvalitetan rad, a to, uz ostalo, podrazumijeva i izmjenu podova, električne instalacije, pločica, prozora i drugog, kao i prenamjenu većeg broja prostorija. Radove će u cijelosti financirati spomenuto federalno ministarstvo, trebali bi započeti uskoro, a ravnateljica Doma zdravlja, dr. Dijana Ban, naglašava kako u realizaciji navedenih projekata imaju veliku pomoć općinskog načelnika Radoja Vidovića te županijskom ministra zdravstva i socijalne politike, Nikole Grubešića.

Novo sanitetsko vozilo bit će nabavljeno sredstvima koja je prošle godine osigurala Vlada Republike Hrvatske, a radi se o 220.000 kuna. Dom zdravlja je, naime, sudjelovao na natječaju Vlade za pomoć Hrvatima izvan Hrvatske, a aplikacija je ocijenjena pozitivno. Osim činjenice da će nabaviti novo sanitetsko vozilo, Domu zdravlja pripala je i obveza da provede natječaj za javnu nabavku još četiri slična vozila, namijenjena za domove zdravlja u Odžaku, Neumu i Kupresu te za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama "Nada" iz Ljubuškog, čime je, bez sumnje, iskazano veliko povjerenje osobama koje vode kreševski dom zdravlja.Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17