OPĆINSKA ADMINISTRACIJA

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

POZIV NA JAVNU RASPRAVU

sluzba financije

Služba za financije, društvene djelatnosti i opću upravu Općine Kreševo poziva sve zainteresirane na javnu raspravu vezanu za prijedlog Odluke o reguliranju odnosa između javnog i nevladinog sektora na općini Kreševo.

Na temelju Zaključka Općinskog vijeća općine Kreševo broj 01-02-1987/12 od 28.12.2012. godine, Služba za financije, društvene djelatnosti i opću upravu zajedno sa Povjerenstvom za gospodarstvo, društvene djelatnosti i financije i Povjerenstvom za jednakopravnost spolova, ljudska prava i mlade:

Obavještava

  

I.

 

Javna rasprava bit će održana u vijećnici Općine Kreševo, Fra Grge Martića bb, 21.03.2013. godine (četvrtak) s početkom u 17 sati.

II.

 

Javnu raspravu provodi i koordinira Služba za financije, društvene djelatnosti i opću upravu Općine Kreševo.

Cilj javne rasprave je utvrđivanje mogućnosti reguliranja odnosa između javnog i nevladinog sektora u cilju utvrđivanja konačne odluke.

III.

 

Pisana mišljena i primjedbe prilikom provođenja javne rasprave dostavljaju se poštom u Općini Kreševo ili neposredno na pisarnicu. Svi pismeni prijedlozi, mišljenja i primjedbe koji ne budu čitko napisani i popisani neće se uzeti u obzir.

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti u Službu za financije, društvene djelatnosti i opću upravu.

 

IV.

 

Na javnu raspravu se pozivaju:

-          predstavnici udruga građana sa područja općine Kreševo,

-          vijećnici Općinskog vijeća Općine Kreševo,

-          predstavnici Općine Kreševo,

-          predstavnici Mjesnih zajednica Općine Kreševo, te

-          svi zainteresirani građani

 

V.

 

O javnoj raspravi bit će sačinjen zapisnik.

 

 

VI.

Ova obavijest bit će objavljena na oglasnoj ploči Općine Kreševo i službenoj Internet stranici Općine Kreševo (www.kresevo.ba).

 

 

 

 

                                                                                                     Služba za financije, društvene djelatnosti, 

                                                                                                                i opću upravu

 

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.