Odluke

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

Zaključak o reguliranju odnosa između javnog i nevladinog sektora

ovilustracijaNa temelju članka 25. Statuta Općine Kreševo broj 01-02-670/08 od 08.V.2008. godine, Općinsko vijeće Kreševo, na sjednici održanoj 28.XII.2012. godine, donijelo je ZAKLJUČAK

I

Vođena je rasprava o prijedlogu Odluke o reguliranju odnosa između javnog i nevladinog sektora na području općini Kreševo te jezaključeno:

- zadužuju se Povjerenstvo za gospodarstvo, društvene djelatnosti i financije i Povjerenstvo za jednakopravnost spolova, ljudska prava i mlade da u suradnji sa Službom za financije, društvene djelatnosti i opću upravu provedu javnu raspravu te predlože Općinskom vijeću način reguliranja odnosa između javnog i nevladinog sektora,
- rok za provođenje ovih aktivnosti je 90 (devedeset) dana.

II

Ovaj zaključak stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku općine Kreševo“ ili na Oglasnoj ploči Općinskog vijeća Kreševo.


Bosna i Hercegovina 
Federacija Bosne i Hercegovine                                                    
Kanton Središnja Bosna 
OPĆINA KREŠEVO                                                                                                              PREDSJEDATELJ
OPĆINSKO VIJEĆE                                                                                                           OPĆINSKOG VIJEĆA
                                                                                                                                    Mirsad Beganović

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.