Odluke

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

ODLUKA o prioritetima izgradnje lokalne infrastrukture u ruralnim dijelovima Općine Kreševo za 2013. godinu

ovilustracijaNa temelju odredbe članka 25 Statuta Općine Kreševo broj 01-02-670/08 od 8.V.2008. godine, Općinsko vijeće, na sjednici održanoj dana 11.XII.2012., donosi:

ODLUKU

o prioritetima izgradnje lokalne infrastrukture u ruralnim dijelovima općine

Kreševo za 2013. godinu

Članak 1.

Ovom odlukom utvrđuju se prioriteti izgradnje lokalne infrastrukture u ruralnim dijelovima općine Kreševo kako slijedi:

 

Prioriteti u oblasti putnih komunikacija:

  1. 1. proširenje mosta i izgradnja autobusnog stajališta u selu Stojčići-Troska
  2. 2. asfaltiranje dijela LP kroz Crnićki Kamenik – cca 200 m i asfaltiranje sela Bukva u dužini 440m , rekonstrukcija i asfaltiranje puta Stojčići-Kotarac u dužini 200 m
  3. 3. nastavak rekonstrukcije i asfaltiranja puta Rakova Noga-Crnići u dužini od cca 2000 m
  4. 4. rekonstrukcija i asfaltiranje puta Botunja-Zabrđe - 2300m

 

Prioriteti u oblasti vodosnadbijevanja:

  1. 1. nastavak izgradnje primarne vodovodne mreže Rakova Noga-Crnići
  2. 2. izgradnja većeg rezervoara i vodovodne mreže u selu Crnićki Kamenik

 

Javna rasvjeta:

  1. 1. rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove rasvjete u ruralnim dijelovima općine

 

Članak 2.

Zadužuju se općinski načelnik i općinske Službe da urade potrebitu projektnu i drugu dokumentaciju te kandidiraju iste mjerodavnim domaćim i stranim donatorima te državnim institucijama.

 

Članak 3.

Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Općine Kreševo ili na oglasnoj ploči Općinskog vijeća.

 

Bosna i Hercegovina                                                                                                    PREDSJEDATELJ

Federacija Bposne i Hercegovine                                                                           OPĆINSKOG VIJEĆA

Kanton Središnja Bosna/SBK                                                                                   Mirsad Beganović

OPĆINA KREŠEVO

OPĆINSKO VIJEĆE                                                                                         _________________________

                                                                                                                  

Broj: _______________/12

Kreševo, 11.XII.2012. godine

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.