Obavijesti vijeća

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

DRUGA REDOVITA SJEDNICA OPĆINSKOGA VIJEĆA ZAKAZANA ZA 11.XII.

ovilustracijaPredsjedatelj Općinskog vijeća Mirsad Beganović sazvao je 2. redovitu sjednicu Općinskog vijeća za utorak 11.XII.2012. godine s početkom u 17 sati, potvrđeno je iz stručne službe ovoga tijela.

Dnevni red sjednice je:

1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Općinskog vijeća Kreševo,

2. Prijedlog Odluke o utemeljenju Kolegija Općinskog vijeća Kreševo,

3. Prijedlog Odluke o rebalansu Proračuna Općine Kreševo za 2012.godinu,

4. Nacrt Proračuna Općine Kreševo za 2013.godinu, 

5. Prijedlog Odluke o utemeljenju Vijeća časti, 

6. Prijedlog Odluke o utemeljenju Povjerenstva za žalbe,

7. Prijedlog Rješenja o konačnom imenovanju predsjednika i članova Upravnog  vijeća JU Dječji vrtić  „Radost“  Kreševo,

8. Prijedlog Odluke o jedinstvenom matičnom području,

9. Prijedlog Odluke o raspisivanju izbora za vijeća mjesnih zajednica,

10. Prijedlog Odluke o pristupanju Savezu općina i gradova Federacije BIH, 

11. Nacrt Programa rada Općinskog vijeća za 2013. godinu,

12. Vijećnička pitanja

 

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.