Obavijesti vijeća

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

SIP dodijelio mandate novim vijećnicima, sjednica u srijedu

ovilustracijaSredišnje izborno povjerenstvo BiH (SIP BiH) dodijelilo je mandate novoizabranim vijećnicima u Općinskom vijeću Kreševo pa je zakazana i konstituirajuća sjednica Vijeća.

rije dva dana su novoizabrani vijećnici u Općinskom vijeću Kreševo primili uvjerenja o dodjeli mandata za razdoblje 2012. - 2016. godine.

Izabrani vijećnici su: Nikica Tomić, Irena Stanić, Franjo Marijanović, Goran Barešić, Tanja Lalić i Neno Bilić (HDZ BIH),Mladen Malenica, Janja Erlbek i Stjepan Kujundžić (NSRzB), Edin Ramić i Mirsad Beganović (SDA), Jadranko Lukić i Goran Franjić (HDZ 1990), Eldin Selimović (SDP  BIH) i Jozo Drljo (HSP  BIH).   

Predsjedatelj Općinskog vijeća, Mirsad Beganović, sazvao je konstituirajuću sjednicu Vijeća za srijedu 21.XI.2012. godine s početkom u 17 sati, a sjednica će biti održana u općinskoj vijećnici, potvrđeno je iz stručne službe ovoga tijela.

Dnevni red sjednice je:

1. Prijedlog Odluke o verifikaciji mandata izabranim vijećnicima u Općinsko vijeće Kreševo te davanje svečane prisege, 
2. Izbor predsjedatelja Općinskog vijeća Kreševo,
3. Izbor zamjenika predsjedatelja Općinskog vijeća Kreševo,
4. Izbor radnih tijela u Općinskom vijeću:
     a)  Mandatskog – imunitetskog povjerenstva,
     b)  Povjerenstva za Statut i propise,
     c)  Povjerenstva za izbor i imenovanje,
     d)  Povjerenstva za prigovore, predstavke i pritužbe,
     e)  Povjerenstva za jednakopravnost spolova, ljudska prava i mlade,
     f)  Povjerenstva za odlikovanja i druga javna priznanja,
     g) Povjerenstva za gospodarstvo, društvene djelatnosti i financije,
5. Vijećnička pitanja.

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.