Obavijesti iz službe

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

Poziv za godišnju prijavu poljoprivredne proizvodnje

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Kanton Središnja Bosna/SBK

OPĆINA KREŠEVO

Služba za gospodarstvo, braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb

Kreševo, 30.10.2013.

                                                       POZIV

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači, fizičke i pravne osobe, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata da sukladno članku 6. Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarivanja novčanih potpora po modelu poticaja proizvodnji (SN FBiH broj 56/13) izvrše prijavu plana proizvodnje za 2014. godinu Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva KSB/SBK do 15.11.2013.

Svi potrebni naputci i obrasci za prijavu plana proizvodnje mogu se dobiti u Službi za gospodarstvo, braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb Općine Kreševo u uredu br.3.

Napominjemo, da poljoprivredni proizvođači koji nisu upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata i koji ne izvrše prijavu plana proizvodnje neće moći ostvariti pravo na novčanu potporu u 2014. godini. “Na temelju članka 6. stavak 1. Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane potpore po modelu poticaja proizvodnji ste dužni izvršiti prijavu plana proizvodnje za narednu godinu do 15.11. tekuće godine, na Obrascu PPP (OBRAZAC prijave plana proizvodnje), koji možete preuzeti sa web stranice Federalnog ministarstva poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva, web stranice Općine Kreševo i osobno u uredu broj 3. u Službi za gospodarstvo, braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb. Za sve informacije na raspolaganju Vam je i broj telefona 030 806 602.

Također Vas obavještavamo da gospodarstva i klijenti koji ne izvrše ažuriranje unesenih podataka u Registru poljoprivrednih gospodarstva i Registru klijenata do 31.03.2014., kao i oni koji nisu izvršili upis u Registar, neće moći ostvariti potporu u istoj godini.

 

                                   Pomoćnica op. Načelnika

                                                                 Anita Uskoković dipl.pravnik

Privitci:
DatotekaOpisKreatorVeličina datoteke
Preuzmite ovu datoteku (Obrazac_P_P_P.pdf)Obrazac_P_P_P.pdf Anita Uskoković48 Kb

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.