Obavijesti iz službe

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

Poziv za javnu raspravu-"BFS" doo Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Kanton Središnja Bosna/SBK

OPĆINA KREŠEVO

Služba za gospodarstvo, braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb

Kreševo,04.10.2013.

                                                Poziv na javnu raspravu

Služba za gospodarstvo, braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb Općine Kreševo poziva sve zainteresirane na javnu raspravu povodom zahtjeva poduzeća „BFS“ doo Sarajevo za davanje prethodne suglasnosti za koncesiju na lokalitetu Rasovice i Krčevine za istraživanje i eksploataciju kamena krečnjaka i dolomita za proizvodnju živog kreča u Podružnici Kreševo, Resnik bb.

Na temelju članka 4, stavka 2. Zakona o koncesijama („Službene novine KSB“, br. 8/09), Služba za gospodarstvo,braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb Općine Kreševo:


                                                       OBAVJEŠTAVA

 

I.Javna rasprava će se održati  u zgradi vijećnice Općine Kreševo, Fra Grge Martića bb, Kreševo, dana 21.10.2013. (ponedjeljak) s početkom u 15,00 sati.

II.Javnu raspravu provodi i koordinira Služba za gospodarstvo, braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb Općine Kreševo.

Cilj javne rasprave je utvrđivanje relevantnih podataka i činjenica neophodnih za odlučivanje u svezi izdavanja prethodne suglasnosti za istraživanje i eksploataciju kamena krečnjaka i dolomita za proizvodnju živog kreča u Podružnici Kreševo, Resnik bb.

III.Pisana mišljenja i primjedbe daju se prilikom provođenja javne rasprave ili se dostavljaju poštom u Općinu Kreševo ili neposredno na pisarnicu. Svi pismeni prijedlozi, mišljenja i primjedbe koji ne budu čitko napisani i potpisani, neće se uzeti u obzir.

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti u Službu za gospodarstvo,braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb –ured broj 9.

IV.Na javnu raspravu, između ostalih, pozivaju se:

-Vijećnici Općinskog vijeća Općine Kreševo

-predstavnici podnosioca zahtjeva

-predstavnici Općine Kreševo

-predstavnici MZ Crnići

-predstavnici zainteresiranih građana i udruga građana

V.O javnoj raspravi će se sačiniti zapisnik.

VI.Ova obavijest bit će objavljena , na oglasnoj ploči Općine Kreševo i službenoj Internet stranici Općine Kreševo (www.kresevo.ba).

                                                  Služba za gospodarstvo,braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb

 

Privitci:
DatotekaOpisKreatorVeličina datoteke
Preuzmite ovu datoteku (BFS d.o.o.-Elaborat o Zaštiti prirodne okoline.pdf)BFS d.o.o.-Elaborat o Zaštiti prirodne okoline.pdf Anita Uskoković7415 Kb
Preuzmite ovu datoteku (BFS d.o.o.-Elaborat za dodjelu koncesije.pdf)BFS d.o.o.-Elaborat za dodjelu koncesije.pdf Anita Uskoković5035 Kb

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.