Obavijesti iz službe

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

OBAVIJEST O PALJENJU VATRE

sluzba cz                            OBAVIJEST

 U općem društvenom interesu s aspekta  „ZAŠTITE OD POŽARA“,obavještavamo svo pučanstvo općine Kreševo,radi poduzimanja obveznih preventivnih mjera prigodom obavljanja proljetnih radova i slično tj. da ne obavljaju paljenje (korova,niskog raslinja, i sl),na livadama,njivama,dvorištima,pogotovo u blizini šumskih kompleksa kao i označenih minskih polja kako nebi došlo do neželjenih posljedica.

Paljenje se može obavljati samo uz nadzor (Vatrogasnog društa,policije),uz prethodnu najavu.

 Građani su dužni prijaviti svako nedozvoljeno paljenje,koje ugrožava ljude,materijalna dobra i okoliš,a u slučaju nastanka požara da obavijeste:

 

     PU Kreševo:                tel.br.            800 - 290

 

     Služba CZ-a                                     806-602 

                                                          063/352-411                                                                                                                                               063/ 338-607

 

U slučaju namjernog paljenja (korov,smeće i sl.)i izazivanja požara slijede kaznene mjere,predviđene člankom 196.Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća i članka 35. Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Za prekršioce kazne se kreću u rasponu od 500,00 do 1.500.00 KM.

 

                                       NAČELNIK OPĆINE KREŠEVO

                                                     Zdravko Miličević

 

Privitci:
DatotekaOpisKreatorVeličina datoteke
Preuzmite ovu datoteku (Obavijest o paljenju vatre.doc)Obavijest o paljenju vatre.doc Zlatica Kuliš26 Kb

Služba za civilnu zaštitu, urbanizam, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.