Obavijesti iz službe

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

ODRŽANA SJEDNICA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE KREŠEVO

sluzba cz

U srijedu, 13.III.2013. godine održana je sjednica Stožera civilne zaštite općine Kreševo. Na sjednici je razmatran sljedeći

 

 DNEVNI RED:

1) Izvješće o korištenju financijskih sredstava ostvarenih temeljem posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća

2) Izvješće Službe za financije, društvene djelatnosti i opću upravu o utrošku financijskih sredstava u 2012. godini

3) Informacija Policijske stanice Kreševo o psima lutalicama na općini Kreševo

4) Program aktivnosti Stožera civilne zaštite općine Kreševo za 2013. godinu

5) Program saniranja „divljih“ deponija otpada i čišćenja devastiranog okoliša na općini

6) Tekuća pitanja

Poseban naglasak dat je na obuci i opremi Službe civilne zaštite, kao i na organiziranju povjerenstava civilne zaštite u naseljenim mjestima. Također, po pitanju zbrinjavanja pasa lutalica na našoj općini, donesen je zaključak o formiranju povjerenstva koje će rješavati problematiku pasa lutalica sukladno pozitivnim zakonskim propisima. Obučavanje vatrogasnih postrojbi i pribavljanje adekvatne opreme je jedan od najbitnijih zadataka u budućem periodu, ovisno o mogućnostima i finansijskim sredstvima. Na kraju se najviše raspravljalo o problemu onečišćavanja okoliša. Predložena je akcija čišćenja okoliša na našoj općini, saniranje  divljih deponija, te uključivanja građana i buđenje svijesti o čuvanju okoliša.

Jednoglasno su usvojene sve odluke iz dnevnog reda.

Služba za civilnu zaštitu, urbanizam, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.