Srednja škola Kreševo

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

„DANI KRUHA - DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE“ KREŠEVO, 11.10. 2013. GODINE

preuzmi

 Srednja škola Kreševo je domaćin ovogodišnje smotre “Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje “, koja će se održati u petak, 11.10.2013. godine  na Trgu fra Grge Martića s početkom u 9,00 sati. Naime, na prošlogodišnjoj smotri koja se održala u O.Š. “Brestovsko”, Srednja škola Kreševo osvojila je prvo mjesto te time stekla status ovogodišnjeg domaćina. Tako će naša škola ugostiti oko 150 sudionika: učenike osnovnih i srednjih škola, goste i predstavnike Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB/SBK te nastavnike i profesore osnovih i srednjih škola. To je veliki projekt za Srednju školu Kreševo, koja će se i ovaj put potruditi da na najbolji mogući način predstavi  školu, kao i samu općinu Kreševo, jer je to događaj  od važnosti za širu društvenu zajednicu. Stoga ovim putem pozivamo sve one koji su voljni pridružiti se i pomoći te tako (pripremom raznih peciva, tradicionalnih jela, slastica,…)  dati i svoj  doprinos organizaciji ove manifestacije. Uglavnom, svaka pomoć je dobrodošla!

 Nadamo se Vašoj pomoći i što većem odzivu!!!

 

Za sve dodatne infirmacije kontaktirajte nas na broj škole 030/ 800 201, e-mail:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili u prostorijama škole!

                                                                                                                        

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.