opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

O Kreševu

U gotovo samom geografskom središtu Bosne i Hercegovine na nekih 30 km zračne linije od Sarajeva, smjestio se grad Kreševo. Okružen iskonskom ljepotom stoljetnih šuma i obraslih hladovitih planina, svojim šarmom starog urbanog bosanskog gradića Kreševo može biti idealno mjesto za aktivan odmor i uživanje u netaknutoj prirodi.

Priroda je izdašno i skladno ukrasila ovaj cijeli neveliki prostor predjelima iskonske ljepote. Sjenovite dubine stoljetnih šuma smjenjuju se sa planinskim pašnjacima, mekanim poput najfinijeg tepiha. Desetine manjih i većih planinskih vodotoka - bistrih i studenih potoka i rijeka tisućama godina dubili su svoja korita stvorivši surovu ljepotu svojih dubokih kanjona pred kojom čovjek zastane nijem.

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida Domovinskog / Odbrambeno-oslobodilačkog rata objavilo je ovih dana nekoliko javnih poziva.

Radi se o Javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava za pomoć u liječenju, Javnom pozivu za podnošenje zahtjeva i programa za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava proračuna - tekući transfer neprofitnim organizacijama - udruge proistekle iz Domovinskog / Odbrambeno-oslobodilačkog, Javnom pozivu za sufinanciranje programa/projekata za obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti iz Domovinskog / Odbrambeno-oslobodilačkog rata, Javnom pozivu za podnošenje zahtjeva i programa za sufinanciranje izgradnje spomen-obilježja, uređenja groblja i mezarja, Javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava za sufinanciranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljskih populacija te Javnom pozivu za podnošenje zahtjeva  za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava  za „Tekući transfer pojedincima - Transfer za pomoć u zapošljavanju boračkih kategorija putem boračkih zadruga.

Tekstovi natječaja i pripadajući obrasci mogu se naći na web stranici spomenutog ministarstva, na linku http://www.fmbi.gov.ba/hrvatski/txt.php?id=11.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17