opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

O Kreševu

U gotovo samom geografskom središtu Bosne i Hercegovine na nekih 30 km zračne linije od Sarajeva, smjestio se grad Kreševo. Okružen iskonskom ljepotom stoljetnih šuma i obraslih hladovitih planina, svojim šarmom starog urbanog bosanskog gradića Kreševo može biti idealno mjesto za aktivan odmor i uživanje u netaknutoj prirodi.

Priroda je izdašno i skladno ukrasila ovaj cijeli neveliki prostor predjelima iskonske ljepote. Sjenovite dubine stoljetnih šuma smjenjuju se sa planinskim pašnjacima, mekanim poput najfinijeg tepiha. Desetine manjih i većih planinskih vodotoka - bistrih i studenih potoka i rijeka tisućama godina dubili su svoja korita stvorivši surovu ljepotu svojih dubokih kanjona pred kojom čovjek zastane nijem.

Objavljen prvi poziv za dostavljanje projektnih prijedloga IPA Prekogranični program Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini objavljuje poziv za podnošenje prijedloga projekata za „Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020, Prvi poziv za projekte“, koji se financira iz sredstava Predpristupne pomoći za ovaj program za 2014, 2015. i 2016. godinu.

Kompletan Vodič za aplikante kao i ostala dokumentacija je na raspolaganju na sljedećim web stranicama:
https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?ADSSChck=1476712743862&do=publi.detPUB&searchtype=QS&orderby=

upd&orderbyad=Desc&nbPubliList=15&page=1&aoref=153071 ,

i http://europa.ba/?page_id=320.

Da bi aplicirali na ovaj poziv, aplikanti se moraju registrirati u sistem PADOR, dostupan na web stranici: http://ec.europa.eu/europeaid/pador en, dok se prijedlozi projekata moraju predati preko PROSPECT sistema koji je dostupan na sljedećoj web adresi: https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/prospect, koristeći instrukcije date u PROSPECT Uputstvu za korisnike.

Rok za podnošenje projekata je 12.II.2016. godine.

Operativne  strukture Programa iz obje zemlje sudionice preuzele su informaciju na njihovim internet stranicama:

http://www.mvpei.gov.me/vijesti/166097/Objava-Prvog-poziva-za-dostavljanje-predloga-projekata-u-okviru-Programa-prekogranicne-saradnje-Bosna-i-Hercegovina-Crna-Gora.html  

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17