opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

O Kreševu

U gotovo samom geografskom središtu Bosne i Hercegovine na nekih 30 km zračne linije od Sarajeva, smjestio se grad Kreševo. Okružen iskonskom ljepotom stoljetnih šuma i obraslih hladovitih planina, svojim šarmom starog urbanog bosanskog gradića Kreševo može biti idealno mjesto za aktivan odmor i uživanje u netaknutoj prirodi.

Priroda je izdašno i skladno ukrasila ovaj cijeli neveliki prostor predjelima iskonske ljepote. Sjenovite dubine stoljetnih šuma smjenjuju se sa planinskim pašnjacima, mekanim poput najfinijeg tepiha. Desetine manjih i većih planinskih vodotoka - bistrih i studenih potoka i rijeka tisućama godina dubili su svoja korita stvorivši surovu ljepotu svojih dubokih kanjona pred kojom čovjek zastane nijem.

Članovi Udruge sportskih ribolovaca “Kreševo” ovih su dana realizirali još jednu akciju poribljavanja vodotoka.

DSC 146
Najprije je pribavljena riblja mlađ (8 do 12 cm duga), i to cca 15 000 komada, a poribljavanje je obavljeno u svim važnijim potocima i rijekama na području naše općine (Kreševčica, Radava, Crna rijeka, Kojsinski i Vranački potok, Nevra, Dragušnica i Rakovčica).

U akciji poribljavanja sudjelovalo je petnaestak članova USR “Kreševo”, kao i nadležna inspekcija, koja je utvrdila zdravstvenu ispravnost ribe.  
DSC 142
DSC 141
DSC 143
DSC 144
DSC 145


Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17