Početna

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

Općinske službe

Načelnik odgovara

OPĆINSKI GLASNIK

Informativni portal

Poziv

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Kanton Središnja Bosna /SBK

Služba za gospodarstvo,braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb

Kreševo, 28.01.2015

P O Z I V

Na javnu raspravu  za istraživanje i korištenje

nemetalnih mineralnih sirovina

 

Na temelju članka 4.stavak 2. Zakona o koncesijama(„Sl.Novine KSB/KSB,br.8/09 i 6/13), Služba za gospodarstvo,braniteljsko  invalidsku i socijalnu skrb Općina Kreševo,poziva sve zainteresirane na javnu raspravu za dobivanje koncesije za iztraživanje i korištenje nemetalnih mineralnih sirovina na području općine Kreševo,na lokalitetu Berberuša,lokalnog naziva Dubrave,a povodom zahtjeva gospodarskog društva“TAVRA“ d.o.o.Kreševo, Polje br.42.

O B A V I J E S T

 I.Javna rasprava će se održati u zgradi Općine Kreševo u vijećnici u ul.fra Grge Martića bb, Kreševo, dana 05.02.2015.(četvrtak) sa početkom u 13,00 sati.                                                        

Javnu raspravu provodi  služba za gospodarstvo,braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb u koordinaciji sa drugim općinskim službama.

  II.TEMA Zahtjev poduzeća“TAVRA“ d.o.o Kreševo, za prethodnu suglasnost  Općinskog Vijeća Kreševo za dobivanje koncesije za istraživanje  i eksploataciju nemetalne mineralne sirovine zv.“filit“ –škriljci metamorfnih stijena, na lokalitetu: Berberuša-Dubrave

Cilj javne rasprave je utvrđivanje relevantnih činjenica neophodnih  za donošenje odluke  OV-Kreševo, za prethodnu suglasnost za istraživanje i eksploataciju gore spomenute koncesije.

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti u Službu za gospodarstvo,braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb-ured br 4.

III. Na javnu raspravu pozivaju se:

-  Vijećnici  OV-općine Kreševo,

-  predstvanici podnositelja zahtjeva

-  predstavnici MZ Crnići

-  predstavnici zainteresiranih građana, i udruženja građana

IV. O javnoj raspravi će se sačiniti zapisnik

V.Obavijest će biti objavljena na oglasnoj ploči Općine Kreševo i službenoj Internet stranici Općine Kreševo(www.kresevo.ba).   

 

                                                                                                   Služba za gospodarstvo, braniteljko

                                                                                                                    invalid.i soc.skrb                      

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.

Vijesti kresevo.info